Seks na een scheiding

Seks na een scheiding: hoe ga ik hiermee om?

Na een scheiding kom je voor verschillende uitdagingen te staan. Je moet je leven als het ware helemaal opnieuw vorm geven, inclusief je seksuele leven. Niet alleen ga je nieuwe relaties aan, maar ook moet je jezelf weer ontdekken. Dit kan best lastig zijn. In dit artikel vertellen we meer over hoe je gezond om kunt gaan met seks na een scheiding en geven we je tips om positieve sekservaringen te creëren.

De emotionele nasleep van een scheiding

Een scheiding brengt vaak veel emoties met zich mee. Alhoewel je weet dat dit de beste keuze is, kan het best lastig zijn om om te gaan met deze emoties. Je voelt verdriet, woede, teleurstelling en soms ook opluchting. Deze emoties kunnen een grote invloed hebben op je seksuele verlangens en behoeften. Het is dan ook helemaal niet gek als je even geen zin hebt in seks. Geef jezelf de tijd om alle gevoelens te verwerken voordat je nieuwe seksuele relaties aangaat. 

Jezelf opnieuw ontdekken

Na jaren in een relatie of huwelijk kan het zijn dat je seksuele voorkeuren of verlangens zijn veranderd. Neem daarom de tijd om jezelf weer opnieuw te ontdekken. Het begrijpen van je lichaam en je verlangens is belangrijk voordat je nieuwe relaties aangaat.

Het aangaan van nieuwe seksuele relaties na een scheiding is spannend, maar het kan ook goed zijn. Communiceer open en eerlijk met nieuwe partners over je gevoelens, grenzen en verwachtingen. En zorg er altijd voor dat je je comfortabel voelt bij een persoon.

Naar een seksuoloog na een scheiding

Vind je het lastig om met je emoties om te gaan na een scheiding? Of vind je het spannend om nieuwe relaties aan te gaan? Dan kan een bezoek aan een psycholoog helpen. Een relatietherapeut helpt je bij het omgaan met een scheiding terwijl een seksuoloog je kan helpen bij het herontdekken van jezelf en het aangaan van nieuwe seksuele relaties. Wil je liever niet gezien worden in een praktijk? Neem dan online contact op met een van de seksuologen bij relatieproblemen of relatietherapeuten van Seksuoloog.online. Bovendien kan dit ook anoniem.